Близько 60 служителів із Вінницької області відвідали IV Конгрес всеукраїнського союзу церков євангельських християн-баптистів, який проходив із 16 по 19 серпня 2012 року у Львові. Конгрес став подією, яка об’єднала тисячі християн-баптистів із усієї України та спонукала переглянути своє життя, надихаючи на дієву працю для Господа. Темою цьогорічної зустрічі стало гасло "Зростати! Палати! Спасати!". Цьому були присвячені проповіді Слова Божого, тематичні семінари, музичні твори, відеоролики, театральні постановки тощо. Питання, які підіймали на конгресі: відродження України, збереження сім'ї та дітей, шляхи підняття рівня духовності, моралі, допомога нужденним...

Кульмінацією Конгресу стала спільна участь у святому причасті понад трьох тисяч християн з усієї України. Також було складено Резолюцію-звернення до церков євангельських християн-баптистів в Україні та за її межами. Даний документ став результатом спілкування і спільної праці під час IV Конгресу (резолюцію-звернення до церков євангельських християн-баптистів читайте нижче).

{phocagallery view=category|categoryid=323|limitstart=0|limitcount=4|displaydescription=1|overlib=2} Більше фото
на www.ecbua.info



Довідка: Всеукраїнські конгреси євангельських християн баптистів проходять раз на чотири роки. Перший конгрес відбувся в 1996 році у Вінниці, в наметі на території парку Горького. Другий і третій проходив у місті Київ.

Фотографії з першого конгресу ЄХБ у Вінниці (1996 рік):
{phocagallery view=category|categoryid=322|limitstart=0|limitcount=4} Більше фото...



Резолюція-звернення до церков євангельських християн-баптистів в Україні та за її межами, яку виробили як результат спілкування і спільної праці під час IV Конгресу:

Улюблені брати та сестри! Повідомляємо вас, що 16-19 серпня 2012 року у місті Львові відбувся IV Конгрес Всеукраїнського союзу церков євангельських християн-баптистів.

Конгрес зібрав близько чотирьох тисяч учасників. На чотириденній зустрічі були присутні служителі та члени багатьох церков ЄХБ, іноземні гості зі Сполучених Штатів Америки та Канади, багатьох європейських держав: Німеччини, Румунії, Португалії, Польщі, Росії та інших.

Захід пройшов під гаслом: "Зростати! Палати! Спасати!"

Тема християнського форуму була розкрита у проповідях, доповідях та секційних обговореннях.

Ми, учасники IV Конгресу євангельських християн-баптистів, усвідомлюємо свою відповідальність перед Богом і світом зберігати і проголошувати євангельську віру не ушкодженою в науці та житті.

Місію євангельської церкви ми вбачаємо в тому, щоб доносити біблійні принципи як у всі сфери суспільного життя, так кожному особисто. Тому кожна помісна церква і кожен християнин покликаний бути безпосереднім учасником місіонерського руху.

Ми висловлюємо занепокоєння тим, що сучасне покоління втрачає правильні життєві орієнтири, морально-етичні цінності. Духовна деградація, моральна розбещеність, руйнування інституту сім'ї, матеріалізм приводять до швидкого духовного зубожіння нації. Такі процеси викликали глибокі політичні, економічні та соціальні кризи.

Ми віримо і підтверджуємо принцип, що саме християнські цінності здатні збагатити нашу культуру, впливати на моральний стан нації і кожного громадянина країни. Повернення до євангельських основ може всебічно оздоровити життя суспільства і сприяти духовному відродженню людини.

Ми приймаємо усвідомлене рішення: об'єднавши зусилля помісних церков, християнських місій та організацій, докладати максимум зусиль для проповіді Євангелія сучасному поколінню.

Ми проголошуємо головні пріоритети служіння церков ЄХБ України:

  • Розвивати міжцерковне партнерство, об'єднуючи та акумулюючи наші ресурси для більш ефективного служіння помісних церков, об'єднань, Союзу ЄХБ.
  • Створювати сприятливі умови для кожного віруючого у помісній церкві з метою його духовного зростання та підготовки до посвяченого служіння.
  • Дбати про глибоке біблійне навчання з метою розвитку кожного, хто прийняв рішення слідувати за Христом.
  • Розвивати служіння малих груп для невіруючих у кожній церкві.
  • Всебічно опікуватися підготовкою нової генерації християнських служителів.
  • Активізувати та розширити служіння благовістя в Україні та за її межами, особливо серед молодого покоління.


"ЗРОСТАТИ! ПАЛАТИ! СПАСАТИ!" – це стратегія помісних церков на майбутні роки, сутність нашого служіння, мета життя кожного християнина. Спасіння Богом людей є головною причиною нашої "затримки" як Церкви в світі.

Ми відповідальні за проголошення Євангелія в нашій країні і по всьому світу.

Нехай же у наших серцях залишається послання Конгресу в апостольському дусі із закликом ревного служителя Павла – апостола, благовісника та в'язня за Христа: «У ревності не лінуйтеся, духом палайте, Господу служіть!» (Рим.12:11).

congress3

Інформація про церкву

Центральна вінницька церква євангельських християн-баптистів "Дім Євангелія"

Вінниця, 21036, вул. Праведників Світу, 5 (колишня вул. Максимовича, 5)
Телефон: +38 (098) 370-63-55
E-mail: baptist.vn.ua@gmail.com
domevangelii@gmail.com

 

Розклад богослужінь

Наші богослужіння проходять:
неділя - 10:00 та 17:00;
вівторок - 10:00 (молитовне)
середа - 18:00;
субота - 10:00 (жіноче молитовне).
Більше служінь>>>

 

Ми в соцмережах

Приєднуйтеся до нас в соцмережах:
Telegram
Viber
Youtube
Instagram
Facebook
Twitter

Пошук на сайті