Відбулася місіонерська молодіжна конференція (аудіо та відео)

І проповідана буде ця Євангелія Царства по цілому світові, на свідоцтво народам усім (Матвія 24:14)

В суботу, 17 жовтня 2015 року, в нашій церкві відбулася місіонерська молодіжна конференція для центрального регіону України. Головними гаслами зустрічі були слова Ісуса з Матвія 24:14 та слова відомого благовісника початку 20 сторіччя Освальда Дж. Сміта:

Чому деякі знову і знову повинні чути Євангеліє, в той час як багато хто не чув його жодного разу?Освальд Дж. Сміт

Першим поділився словом Роман Дячук, який є координатором короткострокових місіонерських поїздок. Брат зробив короткий аналіз відомого уривку з 24 розділу Євангелія від Матвія про ознаки наближення кінця світу. Ісус дає відповідь учням на три питання про ознаки останнього часу і підсумовує такими словами:

І проповідана буде ця Євангелія Царства по цілому світові, на свідоцтво народам усім. І тоді прийде кінець! Матвія 24:14

Якщо підсумувати розмову Ісуса з учнями, то

її ціль можна назвати такими словами: “християни повинні бути готовим до приходу Христа, проповідуючи всім народам”. Це можна прирівняти до домашнього завдання Господа.

Ісус в цьому вірші виділив два аспекти проповіді Євангелія: географічний (“по цілому світі”) і етнічний (“народам усім”). Статистика говорить, що сьогодні майже у всіх країнах вже звучало слово Боже, але в той же час третя частина людства ще ніколи не чула про Христа. Відповідно досить велика кількість народів ще не має перекладу Біблії на свою мову.

Місіонерське служіння є одне з найважливіших служінь, тому Роман закликав всіх до участі в ньому і виділив чотири практичних кроки, які ми можемо робити для цього:

  1. Молитися (за місіонерів, за недосягнуті народи).
  2. Жертвувати (на працю відділу зовнішньої місії, місіонерам).
  3. Заохочувати (навчати, відправляти).
  4. Іти (поїхати на короткострокову, середньострокову або довгострокову місіонерську поїздку).

Завершив Роман свою проповідь словам Апостола Павла, які мотивували би нас до благовістя:

Бо коли я звіщаю Євангелію, то нема чим хвалитись мені, це бо повинність моя. І горе мені, коли я не звіщаю Євангелії! 1 Кор. 9:16

Другим поділився словом пастор-місіонер Річард Штрам, який розповів про Велике доручення Ісуса Христа, записане в Євангелії від Матвія 28:19,20.

Тож ідіть, і навчіть всі народи, христячи їх в Ім'я Отця, і Сина, і Святого Духа, навчаючи їх зберігати все те, що Я вам заповів. І ото, Я перебуватиму з вами повсякденно аж до кінця віку! Матвія 28:19,20

Брат докладно розказав про чотири слова, які записані в цьому уривку (ідіть, навчіть, христячи, навчаючи). Звернув увагу, що тут (в оригіналі) лише одне слово стоїть в наказовій формі (“навчіть”), а інші лише пояснюють, як це можна виконати.

Брат зробив акцент на важливості набуванні учнів для Ісуса Христа і пояснив як ми можемо практично виконувати це доручення. Також він поділився власним місіонерським досвідом.

Друга частина конференції складалась з семінарів, на яких місіонери-практики ділилися власним досвідом.

 

Аудіозапис конференції:
 https://drive.google.com/drive/folders/1LPNuIt3s4acjML9fd2RJm5D9pa2BWO36?usp=sharing

Відеозапис конференції:


 

Фотографії та докладна інформація про конференцію на сайті: http://missiya.in.ua

Інформація про церкву

Центральна вінницька церква євангельських християн-баптистів "Дім Євангелія"

Вінниця, 21036, вул. Праведників Світу, 5 (колишня вул. Максимовича, 5)
Телефон: +38 (098) 370-63-55
E-mail: baptist.vn.ua@gmail.com
domevangelii@gmail.com

 

Розклад богослужінь

Наші богослужіння проходять:
неділя - 10:00 та 17:00;
вівторок - 10:00 (молитовне)
середа - 18:00;
субота - 10:00 (жіноче молитовне).
Більше служінь>>>

 

Ми в соцмережах

Приєднуйтеся до нас в соцмережах:
Telegram
Viber
Youtube
Instagram
Facebook
Twitter

Пошук на сайті