Вакцинація проти коронавірусу. Так чи ні?

12 березня 2021 року у Вінниці проходила обласна пасторська конференція. Серед запланованих тем обговорили також і про вакцинацію від COVID-19.

Голова союзу ЄХБ Антонюк Валерій Степанович розповів про ставлення нашого братства до вакцин від коронавірусу. У своїй промові він поділився п'ятьма висновками, до яких дійшли брати при обговоренні цього питання.

1. Рано чи пізно у багатьох країнах вакцинація від цієї хвороби буде обов'язковою. Для тих, хто відмовиться вакцинуватися, будуть діяти різні обмеження. Наприклад, не буде можливості перетинати кордон або працювати на деяких роботах. Не виключено, що подібна ситуація прийде і в Україну.

2. Вакцинування від COVID-19 - це не питання гріха чи не гріха, а питання совісті. Це добровільний вибір кожної людини. Якщо прийде час вакцинуватися, служителі церкви не можуть агітувати за якусь конкретну вакцину або гарантувати якийсь позитивний або негативний результат. Це компетенція медиків.

3. Якщо християнин вирішив вакцинуватися від коронавірусу, то це не означає, що у нього духовні проблеми (що не довіряє Богу). Вакцинування до духовності немає ніякого відношення. Кожен приймає вакцину за своїми переконаннями, навіть якщо готовий бути в якихось обмеженнях. Якщо це вимагає професійна діяльність, християнин може вільно вакцинуватися.

4. Всяка вакцинація може мати побічні ефекти. Це залежить від фізіології людини. Тому для нової вакцини рекомендація звучить так: не поспішати.

5. У вакцинації може бути ще одна морально-етична проблема для християнина. Для виготовлення деяких вакцин використовують клітини абортованих людських ембріонів. Як стверджують виробники, в складі самої вакцини клітин людських плодів немає. Але визнають, що використовують клітини-нащадки тканин, зібраних з абортованих людських плодів багато десятиліть тому.
Це питання досить широко обговорюється в християнських колах, є аргументи за і проти. Тому у цьому випадку також вибір вакцинуватися чи ні залежить від розуміння та совісті кожної людини.

Вакцинація проти коронавірусу COVID-19
Голова союзу ЄХБ Антонюк Валерій Степанович говорить про вакцинацію від COVID-19 (12.03.2021)

 

Інформація про церкву

Центральна вінницька церква євангельських християн-баптистів "Дім Євангелія"

Вінниця, 21036, вул. Праведників Світу, 5 (колишня вул. Максимовича, 5)
Телефон: +38 (098) 370-63-55
E-mail: baptist.vn.ua@gmail.com
domevangelii@gmail.com

 

Розклад богослужінь

Наші богослужіння проходять:
неділя - 10:00 та 17:00;
вівторок - 10:00 (молитовне)
середа - 18:00;
субота - 10:00 (жіноче молитовне).
Більше служінь>>>

 

Ми в соцмережах

Приєднуйтеся до нас в соцмережах:
Telegram
Viber
Youtube
Instagram
Facebook
Twitter

Пошук на сайті