20 травня 2018 року від Різдва Христового Вінницька церква ЄХБ «Дім Євангелія» святкувала особливо радісну подію – 100 років від дня свого народження.

Ця знаменна дата об’єднала в спільному Богопоклонінні тисячі учасників та гостей ювілею.

В святковому зібранні брали участь об’єднаний церковний хор, симфонічний та духовий оркестри під керівництвом диригентів О.В.Білокінного, В.О.Осташко, М.Гринюк, І.В.Харламової, Й.І.Юхимця, М.Дмитрахи, Я.Ю.Кіся та окремі виконавці.

На святі лунав чарівний спів дитячого хору на чолі з регентом Т.В.Тананіною. Участь діток прикрасила ювілей особливою теплотою та щирістю, а псалом  «Молитва за  Україну», у їх  виконанні, глибоко зворушив всіх присутніх.

В програмі урочистостей звучало привітальне слово гостей, спогади найстарших членів церкви, а також перегорталися особливі сторінки історії общини.

Ведучий ювілейної програми О.В.Козубовський наголосив, що святкова подія спонукує нас не лише згадувати минуле, але й дякувати Бога за благословенне сьогодення, і одночасно просити Господа про щасливе прийдешнє.

Тему «Церкви» доктринально та всебічно висвітлив в своїй проповіді пастор помісної общини І.Б.Мазур. Його виступ базувався на Христових словах: «…побудую Я церкву Свою і ворота пекельні не здолають її». Серед іншого Іван Борисович зазначив, що протягом 100 років різними складалися зовнішні та внутрішні обставини життя церкви, але вона мужньо вистояла в усіх випробуваннях і залишилася вірною Богові.

В програмі ювілею досить детально зупинялося на житті та жертовному служінні перших організаторів Вінницької церкви. Серед них: Ф.А.Жадкевич, К.А.Шаповалов, А.П.Канський, М.І.Дехтяр, П.А.Тарнавський… Особливо зворушливою була зустріч присутніх з родичами засновників общини, яких вдалося розшукати та запросити на ювілей. В більшості вони вперше були присутні на баптистському Богослужінні.

Від імені найстарших членів церкви зі словом привітання та духовною настановою до церкви звернувся 92-річний І.Г.Юхимець, який з 1965 року ніс пресвітерське служіння у Вінницькій общині.

Серед численних привітань в адресу зібрання був зачитаний лист поздоровлення від братів і сестер по вірі з діаспори, підписаний вінничанином, Головою Західного Українського Євангельсько-Баптистського Об’єднання США – Павлом Дем’яником. 

Оскільки духовна біографія Вінницької церкви тісно поєднана з київськими віруючими, то на свято був запрошений відповідальний пастор Центральної церкви ЄХБ м.Києва – В.В.Козубовський, який тепло привітав церкву зі святом і закликав присутніх ревно наслідувати своїх духовних попередників. Також він звернувся до тих, хто ще не прийняв Ісуса Христа своїм Спасителем, зробити це як найскоріше, щоб отримати прощення гріхів і дар життя вічного.

Понад 4-х годинна програма ювілею згуртувала віруючих навколо славної церковної дати та стала потужним духовним зарядом для продовження служіння Господу в дусі та істині.

«Не нам Господи, не нам, але Йменню Своєму дай славу за милість Твою, за правду Твою»   (Пс.115:1)

Дякуємо всім учасникам та гостям за участь в спільному святі.
Благослови вас Бог!
О.Козубовський.

Відеозапис:

Фотографії:
{phocagallery view=category|categoryid=450|limitstart=0|limitcount=28}

Більше фотографій з ювілею дивіться тут:

Інформація про церкву

Центральна вінницька церква євангельських християн-баптистів "Дім Євангелія"

Вінниця, 21036, вул. Праведників Світу, 5 (колишня вул. Максимовича, 5)
Телефон: +38 (098) 370-63-55
E-mail: baptist.vn.ua@gmail.com
domevangelii@gmail.com

 

Розклад богослужінь

Наші богослужіння проходять:
неділя - 10:00 та 17:00;
вівторок - 10:00 (молитовне)
середа - 18:00;
субота - 10:00 (жіноче молитовне).
Більше служінь>>>

 

Ми в соцмережах

Приєднуйтеся до нас в соцмережах:
Telegram
Viber
Youtube
Instagram
Facebook
Twitter

Пошук на сайті