Місія ''Гедеон''

Гедеони - це об'єднання християнських підприємців, фахівців і різних спеціалістів з 191 країни світу, які згуртувалися для духовної спільності служіння Богові, в першу чергу, через розповсюдження Євангелії Ісуса Христа.

Історія

На терені колишнього Союзу місія «Гедеон» започаткована у 1989 році в Молдові. Наступний етап – створення місії в Києві у 1991 році. Восени 1993 року до Вінниці завітав представник Міжнародної християнської місії «Гедеон» Віктор Гончаренко, який на той час був координатором на території СНД. Тоді в Домі Молитви по провулку Пугачова, 17 зібралися представники різних євангельських церков, усього було до 15 чоловік. Віктор Гончаренко звернувся до присутніх із запалюючою промовою, розповідаючи, як Бог скеровував створення місії у різних місцях СНД і відкривав двері для розповсюдження Свого Слова у школах, інших учбових закладах, військових частинах, міліції, готелях, лікарнях, в'язницях (традиційні місця розповсюдження Писання). У нашому місті погодився скеровувати дії місії баптист Олександр Арсентійович Щур. До речі, в нього, єдиного з братів, які приєдналися до цієї відповідальної справи, був автомобіль.

Нові Заповіти в ящиках треба було якось доносити до людей. Бувало й таке, що ящики брали в руки, сідали на трамвай і таким чином з'являлися у лікарнях міста. Таке було велике від Господа бажання доносити Його Слово до людей, які на той час з великою зацікавленістю брали в руки Писання. Тисячі Нових Заповітів на той час - це для всіх було незвичайним явищем. Розповідали, що коли вперше Слово Боже з'явилося в Києві на складі місії, кількість екземплярів привела в стан шоку братів - це була Божа манна на той час для нашого народу!

В кожному Новому Заповіті, які видає місія "Гедеон", неприхована мета її існування: поширення Христової Євангелії всім людям, щоб вони пізнали Господа Ісуса Христа, як свого особистого Спасителя.

Результати служіння

За 17 років існування місії "Гедеон" у Вінницькій області розповсюджено 1 млн 600 тис Нових Заповітів на українській та російській мовах різних форматів, а також деяка кількість російсько-англійських екземплярів. Вже з'явився українсько-англійський варіант та чотирьохмовна Євангелія для готелів – англійсько-французько-німецько-італійсько-мовна. Загалом по Україні роздано з 1991 року 36 млн Нових Заповітів! З початку створення місії (1898 р.) у світі роздано 1 млрд 580 екземплярів Писання на 94 мовах, при цьому 17 останніх перекладів здійснено за минулі 13 років. Цікаво, що з 1898 по 1997 рік розповсюджено 770 млн Нових Заповітів, а з 1997 по 2010 рік - 817 млн екземплярів! Хвала Богу!!! У планах місії – до 2015 року довести щорічну роздачу до 100 млн!!! Зараз 1млн Нових Заповітів роздається за 5 днів!

Реалії у світі

Місія досягає неймовірних країн, тих, де іншим християнам не тільки відмовляють, але їх фізично знищують. У 2007 році місія знов запрацювала у В'єтнамі, 2008 році - у Лаосі! «Гедеон» є на Кубі, в багатьох мусульманських країнах. Тоді як у Західній Європі, яка традиційно вважалась християнською, обсяги роздачі Нових Заповітів постійно скорочуються. Хоча в Італії та Франції за два тижня в традиційних місцях роздачі для «Гедеонів» (у тому числі, університети, пожежні частини та інші служби) було роздано більше 100 тисяч Нових Заповітів. При цьому, служіння звершували менше 100 чоловік (місцеві та «гедеонівці» з 20 країн світу)! Декілька разів викликали поліцію, так важко декому бачити Боже Слово, порушують Їх свободу грішити! І це толерантні до одностатевих шлюбів європейці... Попри таке становище в Європі, в цілому по світу йде постійне зростання розповсюджених Нових Заповітів, це тільки Богу подяка, це Його плани... Очікуване сталося: місія "Гедеон" прийшла цього року до Китаю! Вже роздані перші 1,25млн екземплярів, а це необмежене поле...

Ситуація у Вінницькій області

Коли у світі двері відчиняються, в нашій області навпаки – під проводом СБУ відділ освіти заборонив місії роздавати Нові Заповіти в школах. Ми встигли охопити 17 районів (від школи до школи), а це деяким не сподобалося. Хоча уставом місії заборонено призивати до якоїсь церкви, в листах-наклепах говорилося, що саме це ми робимо. Місія політично та релігійно нейтральна, аналог Червоного хреста. "Краще хай пиячать, наркоманять і блудять" (таких надалі серед молоді стає все більше) – противники місії так не думають, але своїми діями призводять до цього, не знаючи, що доведеться відповідати на Божому суді.

Наші потреби

У таких обставинах місія, насамперед, потребує молитовної підтримки для того, щоб нам провадити достойне життя благовісті. Просимо також молитися за відкриті двері для роздачі Божого Слова та за всіх тих людей, які отримали Нові Заповіти, щоб Дух Святий ввів їх у світло нашого Господа Ісуса Христа. Ми потребуємо тих, хто бажає разом з нами нести це радісне служіння сіячів Слова, особливо тих, хто має особистий автотранспорт. А також збираємо в церквах кошти на друкування Нових Заповітів і їх розповсюдження. На Україні вже більше 100 відділень місії, а країни з такою кількістю відділень мають самі, за власні кошти, друкувати Нові Заповіти. Зараз 1 екземпляр на мільйони китайців, тож, жертвуючи на 1 Новий Заповіт, ви, умовно кажучи, охоплюєте ці мільйони.

Наша місія у Вінниці бажає всім рясних Божих благословінь, дітям Божим - святого ходіння перед лицем нашого Господа Ісуса Христа! Благодать же Господа нашого Ісуса Христа і любов Бога й Отця Та спільність у Святому Дусі нехай перебувають зі всіма вами, Амінь.

{jcomments off}

Інформація про церкву

Центральна вінницька церква євангельських християн-баптистів "Дім Євангелія"

Вінниця, 21036, вул. Праведників Світу, 5 (колишня вул. Максимовича, 5)
Телефон: +38 (098) 370-63-55
E-mail: baptist.vn.ua@gmail.com
domevangelii@gmail.com

 

Розклад богослужінь

Наші богослужіння проходять:
неділя - 10:00 та 17:00;
вівторок - 10:00 (молитовне)
середа - 18:00;
субота - 10:00 (жіноче молитовне).
Більше служінь>>>

 

Ми в соцмережах

Приєднуйтеся до нас в соцмережах:
Telegram
Viber
Youtube
Instagram
Facebook
Twitter

Пошук на сайті