Читання всієї Біблії за рік приносить благословення

Новий виклик у Новому році

Ми зустрічаємо новий 2023 рік, і для багатьох це особливий час для аналізу свого життя у минулому та складання планів на майбутнє. Окрім якихось життєвих цілей та досягнень важливо ставити перед собою також певні духовні виклики. Особисто для мене однією з таких цілей є читання всієї Біблії за рік. Закликаю і вас, дорогі друзі, приєднатися до цього виклику, а нижче спробую пояснити, чому це так важливо.

Аргумент перший – Біблію варто прочитати всю за раз, тому що це завершена і цілісна книга. Нам притаманно читати окремі книги Біблії, які нам більше подобаються, або які простіші для сприйняття. Можливо декому важко дається Старий Заповіт і тому він читає в основному тільки Новий. Хтось більше любить Псалми й ніколи не перечитує пророків. А хтось вважає корисним для себе читати тільки книги повчального характеру (наприклад, послання Нового Заповіту).

Але тут є певна небезпека, адже усі частини Писання тісно пов’язані між собою, і розповідають нам цілісний план Божого відкуплення людства. Не знаючи увесь контекст, важко зрозуміти окремі частини плану. Наприклад, важко зрозуміти, як юдеї очікували Месію, не читаючи пророків, які про Його прихід звіщали. Також важко буде взагалі зрозуміти, навіщо прийшов Христос, якщо не знати, що пише книга Буття про гріхопадіння людства та обітницю Спасителя. І таких прикладів можна навести багато.

Аргумент другий – потрібно прочитувати всю Біблію, тому що кожна її частина корисна: «Усе Писання Богом надхнене, і корисне до навчання…», написав апостол Павло у листі до Тимофія (2 Тим. 3:16). Серед віруючих існує міф нібито Старий Заповіт у порівнянні з Новим має другорядне значення для духовного зростання. Так, в Старому Заповіті дійсно є частини, які важко зрозуміти (війни Ізраїлю з хананеями, родоводи, керівництво для священників по жертвоприношенню, пророцтва тощо). Але це не значить що їх треба ігнорувати. Старий Заповіт повною мірою відкриває нам святість Бога і гріховність людини, та свідчить про необхідність Відкупителя. Ось як про це сказав Сам Христос: «Дослідіть но Писання, бо ви думаєте, що в них маєте вічне життя, вони ж свідчать про Мене!» (Ів. 5:39).

Третій аргумент – щоденно читаючи Біблію, людина постійно перебуває під її особливим впливом, а її розум оновлюється. Для того, щоб за рік чи два прочитати Біблію, потрібно читати кожен день певну кількість розділів. Це дуже допомагає бути постійним в роздумах над Словом Божим. Так само це надає можливість Слову "поселятися" в нашому серці (Кол. 3:16). Божа істина починає проникати в думки людини, в її світогляд. А це призводить до зміни всього життя.

Кілька порад стосовно того, як краще організувати щоденне читання Біблії:

  1. Оберіть свій темп. Не обов'язково прочитувати всю Біблію за рік. Можна за два. Але не варто розтягувати на довше, тому що тоді вам буде важко згадати, про що ви читали раніше :)
  2. Оберіть план читання. Сьогодні є багато гарних ресурсів для цього, наприклад дворічний план читання від Ірпінської Біблійної церкви. Цей план також оформлений у вигляді чат-бота в «телеграмі». Також ресурс YouVersion містить велику кількість планів на різний смак.
  3. Будьте підзвітні. Церква має бути спільнотою, де християни підбадьорюють один одного до духовного зростання. Оберіть людину, перед якою будете періодично звітувати про виконання плану читання. Це може бути хтось із вашої сім’ї, близький друг або члени малої групи по вивченню Біблії.

Бажаю усім вам, дорогі друзі, щедрих Божих благословень у Новому році. Я впевнений, що саме читання всієї Біблії за планом принесе ці благословення у ваше життя. Нехай Господь підбадьорить вас зануритися у Його Слово!

Інформація про церкву

Центральна вінницька церква євангельських християн-баптистів "Дім Євангелія"

Вінниця, 21036, вул. Праведників Світу, 5 (колишня вул. Максимовича, 5)
Телефон: +38 (098) 370-63-55
E-mail: baptist.vn.ua@gmail.com
domevangelii@gmail.com

 

Розклад богослужінь

Наші богослужіння проходять:
неділя - 10:00 та 17:00;
вівторок - 10:00 (молитовне)
середа - 18:00;
субота - 10:00 (жіноче молитовне).
Більше служінь>>>

 

Ми в соцмережах

Приєднуйтеся до нас в соцмережах:
Telegram
Viber
Youtube
Instagram
Facebook
Twitter

Пошук на сайті