Зустрічаємо сезонні хвороби

Зустрічаємо сезонні хвороби (правильно)

Цього тижня погода нагадує нам про наближення зими: у Вінниці та багатьох інших регіонах України випав перший сніг. Тому сьогодні хотілося б згадати про такі «популярні» сезонні захворювання, як застуда та грип. Для цих недугів лікарі часто використовують загальну назву «гострі респіраторні захворювання». А діагноз іноді можуть встановити дистанційно, спілкуючись із людиною по телефону та чуючи її характерний голос, як буває при закладенні носа або запаленому горлі.

Річ у тім, що наш організм за теплий період року «відвикає» від переохолодження, і стає вразливим до застуди та вірусів, коли приходять осінні дощі, холодний вітер і знижується температура повітря. Тому ГРЗ восени загрожують усім.

Ми не будемо зараз говорити про різні методи профілактики респіраторних захворювань, як-от загартовування організму чи вакцинація від сезонного грипу. Але передусім нагадаємо, що варто зробити, коли ви відчуваєте перші симптоми застуди – свербіння в носі чи першіння в горлі. Треба відразу підтримати організм за допомогою трав’яних чаїв із медом, лимоном, імбиром. Це така собі «народна медицина», яку багато хто любить і яка дійсно необхідна при застуді.

В аптеці можна знайти вже готові суміші на основі лікарських трав, зокрема гарний рослинний препарат Натурахот. Також доцільно приймати вітамін С у дозі 500 мг на добу, вітамін D3 у дозі 2000 од., цинк 25 мг. Така вітамінна терапія буде корисною не тільки під час хвороби, але й на весь холодний осінньо-зимовий період. Для підтримки імунітету можна також скористатися комплексним препаратом Асглюкан, що випускається ще й у формі сиропу для дітей. Ще один натуральний та дієвий препарат – Монолаурин.

Якщо до симптомів хвороби додалась висока температура (більше 38), приймайте жарознижуючі ліки, що містять парацетамол (до 1000 мг за прийом до 3-4 раз на добу), чи ібупрофен (до 400 мг за прийом, 3-4 рази на добу).

Господь подарував нам імунну систему, що здатна справлятися із багатьма захворюваннями, зокрема й сезонними. Але треба допомагати нашому організму, своєчасно та правильно вживаючи ліки природного походження, що також створені Богом. Тож якщо ви відчуваєте, що захворіли, - побережіть себе, залиштеся вдома, виконуйте наші прості рекомендації та одужуйте!

Інформація про церкву

Центральна вінницька церква євангельських християн-баптистів "Дім Євангелія"

Вінниця, 21036, вул. Праведників Світу, 5 (колишня вул. Максимовича, 5)
Телефон: +38 (098) 370-63-55
E-mail: baptist.vn.ua@gmail.com
domevangelii@gmail.com

 

Розклад богослужінь

Наші богослужіння проходять:
неділя - 10:00 та 17:00;
вівторок - 10:00 (молитовне)
середа - 18:00;
субота - 10:00 (жіноче молитовне).
Більше служінь>>>

 

Ми в соцмережах

Приєднуйтеся до нас в соцмережах:
Telegram
Viber
Youtube
Instagram
Facebook
Twitter

Пошук на сайті