{phocagallery view=category|categoryid=427|imageid=3398|float=right}18-19 листопада 2016 року відбулась обласна молодіжна конференція на тему: "Євангелизм як спосіб життя". Цього разу захід проходив два дні на відміну від попередніх років. Тому молодь з області мала змогу переночувати у вінницьких братів та сестер, ближче поспілкуватися та отримати нові знайомства.

Бажаючих надати свій дім для гостей було більше, ніж приїжджих. Організатори дякують всім, хто виявив таку гостинність. Тому, якщо наступного разу будуть проводитись дводенні конференції, запрошуємо ще більше молоді з Вінницької області.

{phocagallery view=category|categoryid=427|imageid=3380|float=right}Першим виступив на конференції Павло Унгурян, який є депутатом Верховної Ради. Він розповів, що в 2017 році Україна буде відзначати знакову подію - святкування 500-річчя від початку Реформації. Брат звернув увагу на історичні події, а саме, як розпочинався Протестантизм і як він вплинув на різні сфери життя. Зокрема, було наголошено, що ті країни, які прийняли Протестантизм, дуже високо піднялися у своєму розвитку.

Рушійною силою в часи Реформації стало Слово Боже, яке люди отримали рідною мовою. І Бог через Біблію почав змінювати людей. А люди, в свою чергу, почали реформувати свою країну. Взяти до прикладу вірш: "І все, що тільки чините, робіть від душі, немов Господеві, а не людям!" (Кол.3:23), який мотивував людей до старанної праці на кожному робочому місці.

Павло Унгурян закликав молодих християн іти працювати в ті професії, які мають вплив на суспільство. Це сфери правознавства, охорони здоров'я, журналістики, освіти і т.п. Тільки через віру в Бога відбудуться справжні зміни в країні, наголосив брат.

{phocagallery view=category|categoryid=427|imageid=3393|float=right}Основним спікером конференції був Андрій Корнійчук, який є пастором церкви "Благодать" в м. Рівне. Він провів дві загальні лекції та один семінар по малим групам для невіруючих.

В перший день Андрій нагадав, що всі християни мають бути свідками Ісуса Христа. Але щоб бути свідком, потрібна надприродна сила, яку може дати Дух Святий. Коли Дух Святий сходить на людину, у неї змінюються цінності. При цьому інші цінності, наприклад, матеріальні, вже не займають головне місце в житті.

Найбільше допомагає нам свідчити про Ісуса — перебування в Слові Божому, а заважає свідчити — перебування в гріху. Також було наголошено, що Церква перестає бути справжньою Церквою, коли перестає впливати на суспільство. Кожен з нас є частиною Церкви Христа і може впливати на людей. Всі наші дії, наприклад, наші фотографії в соціальних мережах, можуть допомагати або перешкоджати свідчити про Ісуса.

Більш докладно про вплив церкви на суспільство було сказано на другий день конференції. Андрій привів п'ять ключових факторів впливу церкви, основані на книзі Дій Святих Апостолів:

1. Наповнення Христом. (Зазвичай людина говорить про те, чим вона наповнена. Вона ніколи природно не буде свідчити про Христа, якщо Ним не живе. Якщо християнин не перебуває в Слові Божому, або підходить до Нього технічно, то ніякі навчання не допоможуть свідчити.)
2. Атмосфера любові.
3. Наша готовність торкатись низів суспільства.
4. Молитва за благовістя. (Молитися потрібно за те, що вічне. А вічні — це люди.)
5. Правильна реакція церкви на гріх. (Своє серце має бути перевірене на невидимі гріхи: заздрість, грошолюбство, гнів, гордість, осудження, самоправедність...)

{phocagallery view=category|categoryid=427|imageid=3394|float=right}Перед обідом було проведено три семінари про методах благовістя. Андрій Корнійчук розповів про малі групи для невіруючих людей і зауважив, що в їхньому місті Бог дуже ефективно використовує цей метод для спасіння людей. Тарас Яремчук, поділився досвідом благовістя через підліткові та молодіжні клуби. Юлія Ніколайчук з громадської організації "Співдружність студентів-християн" провела семінар: "Благовістя серед студентів в стінах університету".

Відео з конференції:

Фотографії з конференції:

Фотографії з конференції дивіться тут.

Інформація про церкву

Центральна вінницька церква євангельських християн-баптистів "Дім Євангелія"

Вінниця, 21036, вул. Праведників Світу, 5 (колишня вул. Максимовича, 5)
Телефон: +38 (098) 370-63-55
E-mail: baptist.vn.ua@gmail.com
domevangelii@gmail.com

 

Розклад богослужінь

Наші богослужіння проходять:
неділя - 10:00 та 17:00;
вівторок - 10:00 (молитовне)
середа - 18:00;
субота - 10:00 (жіноче молитовне).
Більше служінь>>>

 

Ми в соцмережах

Приєднуйтеся до нас в соцмережах:
Telegram
Viber
Youtube
Instagram
Facebook
Twitter

Пошук на сайті