Всеукраїнська молодіжна конференція медиків-християнВже більше чотирьох років в Україні існує Асоціація медиків-християн. Окрім роботи в областях, кожного року вони збираються на всеукраїнську навчальну конференцію. «Глобальні проблеми медицини ХХІ століття. Місце та роль Церкви», саме таку тему мала IV Всеукраїнська молодіжна конференція медиків-християн, яка проходила 30 квітня - 2 травня у мальовничому місті Вінниця.

Цього разу, організація заходу здобула майже міжнародного рівня. На конференцію були запрошені спікери з Англії: Емма Хайвард - сімейний лікар, член Королівського Коледжу лiкарiв загальної практики, Саймон Рамсботхем - професор, доктор педіатричних наук, Аарон Поплетон, який має ступінь бакалавра в галузі фармакології та фізіології; з Канади: Фрізен Артур і Марліз - Члени Королівського коледжу лікарів і хірургів Канади з внутрішньої медицини; з Чехії: Маршал Браун - доктор теологічних наук; з Румунії - Пол Нандреан - регіональний представник всесвітньої медичної асоціації на Балканах; з США: Сем Гілл - фахівець у сфері управління охорони здоров'я, Джеймс Піпон - президент Української Медичної Місії.

На зустріч приїхало 250 студентів медичних навчальних закладів. Три дні конференції включили в себе багато корисних і цікавих лекцій, презентацій і доповідей. Захід організували Християнська медична асоціація України, партнерами якої є Альянс християн - професіоналів України, християнський інформаційний ресурс Апгрейд, Релігійна Інформаційна Служба України. Вагому допомогу в проведенні цього заходу посприяли Міжнародне товариство «Друзі Менонітського центру в Україні», Українська медична місія.

Під час відкриття, з привітальним словом до молоді звернувся пастор церкви «Дім Євангелії», Бончук Анатолій Михайлович, який побажав медикам служити своєю працею людям і Богові. У перший день заходу, Артур Фрізен - інвазивний кардіолог, поділився темою «Багатомовний Бог в мінливому і різнокультурному світі». У лекції «Чому християнство є таким важливим у боротьбі із захворюваннями», Маршал Браун - богослов в сфері ОЗ Міжнародної християнської Співдружності, розкривав питання місця Бога в медицині на прикладі життя і служіння Ісуса Христа на землі. Також Маршал Браун закликав медиків працювати в єдності з Господом, відображати в собі характер Христа, і своїми вчинками та словами возвеличувати і прославляти Бога.

Перед вечерею, молодь долучилася до гострої дискусії на ток-шоу «Глобальна проблема третього тисячоліття – аборти», на якому піднімалися питання впливу церкви та професійного лікаря на цю проблему. Серед експертів дискусії, були відомі лікарі-гінекологи, медичні фахівці з Польщі, Англії, Канади, а також представники християнської церкви.

Другий день конференції почався з докладу Голови Альянсу християн-професіоналів України - Семікова Ростислава Миколайовича, який розповів про мету та діяльність АХПУ, та про те, як професіонали-християни служать людям через свою працю, у медичній, педагогічній, інформаційній, підприємницькій сферах. Цікаву доповідь «Фармакоекономічні аспекти лікування раку грудної залози» зробив Михальчук Василь Іванович, завідуючий протитуберкульозним диспансером в м. Рівне.

Після обіду відбувся цілий ряд майстер-класів з різних тем медицини. Марліс Фрізен, директор кардіо- реабілітаційного центру, нефролог, доцент Університету Британської Колумбії, проводила семінар на тему «Реабілітація хворих на стенокардію». Професор Саймон Рамсботхем освітлював питання мотивації пацієнта змінюватись та залишати погані звички. Лікар-онколог, Оросі Павло Павлович розкривав тему «Діагностика раку молочної залози».

В останній день конференції Джим Піпон, президент Української Медичної Місії, розповідав про онкологію педіатрії, яка сьогодні є проблемою XXI століття. Актуальні проблеми охорони здоров'я населення України: фактори ризику і шляхи їх подолання, висвітлив у своїй доповіді Бірюков Віктор Сергійович, доцент кафедри соціальної медицини і медичного менеджменту Одеського національного медичного університету. Зі словом побажання на закінченні конференції звернувся до молоді Засновник та Голова Спілки лікарів-християн Закарпаття - Оросі Павло Павлович. Під час урочистого закриття, висловлювалась подяка організаторам конференції, лекторам і спікерам в проведенні програми.

Після урочистого банкету для тих, хто залишився, були запропоновані майстер-класи на цікаві темі: «Медичні та етичні аспекти зародження життя та планування сім'ї. Допоміжні репродуктивні технології», «Професійне зростання в медицині, при використанні наукових матеріалів», «Депресія. В чому небезпека?» та багато інших.

Крім духовно-навчальної програми молодь активно спілкувалась, знайомилась між собою, а також мала змогу відвідати фонтан-шоу у центрі міста.

Організатори заходу мають надію, що багатосторонній міжнародний обмін інформацією, відкрите спілкування з спікерами, знайомство з новими людьми, сприятимуть особистісному розвитку та професійному зростанню кожного з учасників, яке у майбутньому допоможе в вирішенні проблем не тільки в галузі охорони здоров'я, а й у інших сферах нашого суспільства.

Репортаж підготувала: християнський журналіст Ганна Старжевська
Фото: Ганна Старжевська, Інеса Смирна

{phocagallery view=category|categoryid=309|limitstart=0|limitcount=4}

Інформація про церкву

Центральна вінницька церква євангельських християн-баптистів "Дім Євангелія"

Вінниця, 21036, вул. Праведників Світу, 5 (колишня вул. Максимовича, 5)
Телефон: +38 (098) 370-63-55
E-mail: baptist.vn.ua@gmail.com
domevangelii@gmail.com

 

Розклад богослужінь

Наші богослужіння проходять:
неділя - 10:00 та 17:00;
вівторок - 10:00 (молитовне)
середа - 18:00;
субота - 10:00 (жіноче молитовне).
Більше служінь>>>

 

Ми в соцмережах

Приєднуйтеся до нас в соцмережах:
Telegram
Viber
Youtube
Instagram
Facebook
Twitter

Пошук на сайті