В нашій церкві відбувся денний дитячий табір

{phocagallery view=category|categoryid=483|imageid=4100|float=left}Минулого тижня, з 1 по 6 серпня, в церкві "Дім Євангелія" відбувся денний дитячий табір, участь в якому взяли 104 дитини, з яких майже половина – діти із сімей переселенців. Наша церква підтримує зв’язок із родинами, які знайшли прихисток від війни у нашому місті, отож саме таких діток запросили першими. Далі реєстрація була відкрита для дітей, що відвідують нашу церкву або уроки Недільної школи, а також заняття клубу "Майбутнє".

Охочих взяти участь було набагато більше, але на жаль, в умовах воєнного стану важко організовувати масштабні заходи для великої кількості учасників. Окрім усього іншого, потрібно подбати про безпеку під час повітряних тривог та знати про місцеперебування кожної дитини протягом усього її перебування в таборі. З іншого боку, саме через такі обставини команда організаторів бачила Божі відповіді на молитви: жоден день не був перерваний сиренами, а всі ігри та активності обійшлися без травм.

{phocagallery view=category|categoryid=483|imageid=4113|float=right}Організатори витратили багато сил, щоб спланувати цікаве та корисне дозвілля для дітей різних вікових груп. Ще одним викликом було те, що відрізнявся і «бекграунд» кожного учасника - хтось уже кілька років поспіль відвідував Недільну школу або походив із сім'ї віруючих батьків, а хтось, скажімо, тільки починав знайомство з Біблією.

З Божою допомогою понад сто унікальних діток вдалося об'єднати в дружні команди, які із задоволенням слухали повчальні біблійні уроки, співали, брали участь у творчих майстер-класах, конкурсах та спортивних іграх на свіжому повітрі.

{phocagallery view=category|categoryid=483|imageid=4124|float=left}Гаслом табору став біблійний вірш, записаний у Євангелії від Луки: "Не хлібом самим буде жити людина, але кожним словом Божим" (Лк.4:4). Тому більшість біблійних уроків та ігор були пов'язані з поживою - як фізичною, так і духовною. Через історію створення світу діти дізналися, що людина - унікальна, адже має дух, душу і тіло, і про кожну з цих частин потрібно дбати, годувати її. Згадуючи життя Даниїла, учасники зрозуміли, що ми - те, що ми їмо, як у фізичному, так і в духовному сенсі.

Історія життя Йосипа, що була розіграна як вистава у п'яти діях, наголошувала, що обставини лише показують, що у нас всередині, тому серце, як і тіло, необхідно годувати доброю поживою, роблячи правильний вибір у їжі.

{phocagallery view=category|categoryid=483|imageid=4111|float=right}Під час обговорення дружби Давида і Йонатана учасники дійшли висновку, що в житті кожного є люди - батьки, близькі друзі тощо - яких неможливо ніким замінити, але Бог поруч із ними, скільки б сотень кілометрів нас не розділяли. В цей день діти відверто ділилися власним досвідом: багато з них сумують чи хвилюються, адже близькі друзі або члени родини виїхали за кордон чи знаходяться в інших містах України, в тому числі й близько до гарячих точок.

Були у таборі й особливі завдання - наприклад, зібрати інгредієнти для десерту, приготувати його всією командою та представити журі для оцінки і визначення переможця. В останній день на учасників кулінарного шоу чекав квест-повторення, що охоплював істини всього табору і пропонував діткам повторити вивчене через цікаві ігри: командою створити картину світу, на швидкість скласти центральний вірш, зробити вибір між корисним і приємним, порівняти замінник із "справжньою" їжею тощо.

{phocagallery view=category|categoryid=483|imageid=4122|float=left}По завершенню основної п'ятиденної програми на дітей чекало не менш цікаве продовження відпочинку - родинне свято. Всі учасники отримали запрошення для своїх родин та мали змогу виконувати конкурсні завдання разом із батьками. Метою організаторів цього дня було запропонувати дітям та дорослим замислитися над тим, наскільки добре вони знають один одного, нагадати, що сім'я - це команда, де без підтримки, згуртованості та жертовності не обійтися. Таке спільне дозвілля не тільки подарувало діткам та їх рідним масу задоволення, а й познайомило їх із важливими істинами щодо життя в сім'ї як в команді, служіння один одному, турботи, поваги та послуху тощо.

Завершили родинне свято молитвою та частуванням для всіх учасників та їх рідних. Щира подяка усім, хто брав участь у підготовці та проведенні заходу! Вдячні Господу, що чудово відповів на наші молитви та дарував мир протягом усього часу проведення!

Фотографії з табору

{phocagallery view=category|categoryid=483|limitstart=0|limitcount=30}

Якщо ваші діти були в таборі, ви можете отримати понад декілька сотень фотографій та декілька відеороликів. Для цього зверніться до організаторів табору або вчителів недільної школи.

Інформація про церкву

Центральна вінницька церква євангельських християн-баптистів "Дім Євангелія"

Вінниця, 21036, вул. Праведників Світу, 5 (колишня вул. Максимовича, 5)
Телефон: +38 (098) 370-63-55
E-mail: baptist.vn.ua@gmail.com
domevangelii@gmail.com

 

Розклад богослужінь

Наші богослужіння проходять:
неділя - 10:00 та 17:00;
вівторок - 10:00 (молитовне)
середа - 18:00;
субота - 10:00 (жіноче молитовне).
Більше служінь>>>

 

Ми в соцмережах

Приєднуйтеся до нас в соцмережах:
Telegram
Viber
Youtube
Instagram
Facebook
Twitter

Пошук на сайті