17 та 18 червня 2017 року Вінниця відзначала свято Реформації. У драмтеатрі ім. Садовського проходили зустрічі, де вінничани почули, що докорінно змінило церкву та суспільство в Європі п'ять століть тому.

В часи Середньовіччя більшість людей не мала доступу до Біблії на рідній мові. Користуючись цим, тодішня католицька церква проповідувала свої церковні догми. Серед них були такі, що не мали жодних біблійних основ. Зокрема, практикувались індульгенції, які заспокоювали людей та приносили гарний дохід церкві.

Реформатор Мартін Лютер, досліджуючи Біблію, побачив велику кількість зловживань. Він рішуче виступив проти церковних догм, написавши 95 тез та вивісивши їх до брами собору у Вітенберзі. Велика заслуга Мартіна Лютера в тому, що він організував переклад Біблії на німецьку мову.

Отримавши Писання на рідній мові, люди дізнались правдиву інформацію про те, як отримати вічне життя з Богом. Біблія говорить, що його неможливо заслужити своїми добрими справами! Спасіння дається через прийняття вірою Ісуса Христа. Жертви Господа було достатньо для спасіння душі.

У Вінниці зустрічі проводив доктор богослов'я Карл Броггі. В програмі взяли участь баптистські церкви Вінниці. Музичні твори виконували гурти "Призив" та "Віа Глорія" з центральної церкви "Дім Євангелія".

{phocagallery view=category|categoryid=442|limitstart=0|limitcount=12}

Відеозапис другої зустрічі: youtube.com/watch?v=DwbzW0BWb_0

Інформація про церкву

Центральна вінницька церква євангельських християн-баптистів "Дім Євангелія"

Вінниця, 21036, вул. Праведників Світу, 5 (колишня вул. Максимовича, 5)
Телефон: +38 (098) 370-63-55
E-mail: baptist.vn.ua@gmail.com
domevangelii@gmail.com

 

Розклад богослужінь

Наші богослужіння проходять:
неділя - 10:00 та 17:00;
вівторок - 10:00 (молитовне)
середа - 18:00;
субота - 10:00 (жіноче молитовне).
Більше служінь>>>

 

Ми в соцмережах

Приєднуйтеся до нас в соцмережах:
Telegram
Viber
Youtube
Instagram
Facebook
Twitter

Пошук на сайті