Соціальні мережі

Соцмережі та люди: початок

30 червня по всьому світі відзначають “день соціальних мереж”. Тож сьогодні мова в нашому блозі піде саме про них. За один раз таку велику тему не висвітлиш, тому зараз опублікуємо першу частину матеріалу.

Започаткували таке от своєрідне свято ще в далекому 2010 році. Навіщо? Щоб таким чином наголосити про вплив соціальних мереж на глобальну комунікацію. Тобто, світова спільнота вже тоді визнала, що соц-мережі мають величезний вплив на суспільство. З того часу з кожним роком цей вплив поширювався, і, здається, буде робити це більше і глибше. Так нині влаштований сучасний світ. Про позитивний і негативний вплив соціальних майданчиків будемо говорити в наступному дописі, а зараз згадаємо, з чого все починалося. Бо як писав Максим Тадейович Рильський: ”Хто не пам'ятає свого минулого, той не вартий свого майбутнього”. Звичайно, поет писав не про соц-мережі, то вже я осучаснюю принцип.

Отже, перші соціальні майданчики з’явилися в середині 90-х років в США. Початківцем в цій індустрії стала мережа classmates.com. Такі собі «Однокласники» по-американськи (classmates з англійської – однокласники). Далі почали з’являтися інші сайти, створені як майданчики для спілкування користувачів інтернету. Але ви їх, скоріш за все, ніколи не чули, і в очі не бачили. Тому поговорімо про знайоме. 4 лютого 2004 року 19-ти річний Марко Цукерберг створив добре відомий “фейсбук”. Початкова ідея була в тому, щоб створити сервіс, який би допомагав спілкуватися студентам деяких американських ВУЗів. Але, побачивши успіх свого творіння, автори зробили соцмережу доступною всім бажаючим. Нині “ФБ” (фейсбук) має понад 2 мільярди зареєстрованих користувачів.

Ну а далі платформи для спілкування почали з’являтися, як гриби після дощу. Є такі, які ми “юзаємо” (використовуємо) щоденно, і вони нам добре відомі. А є такі, про які ми навіть не знаємо. “Таке життя…”, - як казав мій один знайомий.

Наша церква має профілі у соціальних мережах, які найчастіше використовують в Україні. Список всіх сторінок та каналів можна переглянути тут.

На сьогодні це все. Якщо ця інформація (я про статтю загалом) була вам цікавою, то відмітьте це якимось чином. Передаємо вам вітання від медіа команди і прощаємось до наступних зустрічей.