Чи потрібне церкві молодіжне служіння?

Чи потрібне церкві молодіжне служіння?

Я не маю на увазі - "чи потрібна церкві молодь" (авжеж, всі згодні, що потрібна). Йдеться про те, чи потрібно служіння молоді в церкві якось окремо виділяти? На перший погляд, в Біблії не згадується окреме служіння молодим людям. Проповідь Євангелія в ті часи направлялася до всіх, незалежно від віку.

Думка про те, що до людей різного віку потрібні різні підходи в служінні, з'явилася значно пізніше. То чи виправдана вона? Чи не порушує ця думка єдність церкви? Знаю, що є брати і сестри, кого це турбує. Адже, якщо подивитись на "молодіжки" – особливі зібрання для молоді - вони дійсно відрізняються від звичайних богослужінь, які ми бачимо в неділю ранком.

Але давайте уважніше подивимось, що про це говорить Біблія. В другому посланні до Коринтян у 9-му розділі ми читаємо про підхід апостола Павла до служіння різним категоріям людей: "Для юдеїв я був, як юдей, щоб юдеїв придбати; для підзаконних — був, як підзаконний, хоч сам підзаконним не бувши, щоб придбати підзаконних. Для тих, хто без Закону, — я був беззаконний, не бувши беззаконний Богові, а законний Христові, щоб придбати беззаконних. Для слабих, — як слабий, щоб придбати слабих. Для всіх я був усе, щоб спасти бодай деяких" (1Кор.9:20-22). Перелічені в тексті категорії людей дуже відрізнялися між собою в плані культури, звичаїв та світогляду. І відповідно до цих відмінностей Павло використовував різні підходи у проповіді та служінні.

Але чому молодь можна вважати окремою групою людей? З власного досвіду служіння скажу, що сьогоднішня молодь та підлітки, це, молодіжною ж мовою говорячи, - "інша планета" :) . Сучасні юнаки та дівчата стикнулися з глобалізацією, з величезними потоками інформації на просторах мережі інтернет, та, на жаль, з численними спокусами через той самий інтернет. Сьогодні в соціальних мережах молоді люди зазвичай не читають тексти, які перевищують 50-100 слів. А спілкування здебільшого відбувається також "онлайн" – через "месенджери". Молодь сьогодні слухає музичних виконавців, дивиться фільми та відеоролики, і читає тих "блогерів", які говорять "зрозумілою для них мовою", тобто доносять інформацію ефективніше, аніж церква. Тому, відповідно, і вплив мають більший. Отже, якщо церква не спробує втрутитись у конкуренцію з цим світом за серця молодих людей, то… вона втратить їх.

Метою апостола Павла було навернення людей до Христа, а не збереження юдейських традицій чи способів донесення істини. Тому він проявляв певну гнучкість у своєму апостольському служінні. Я переконаний, що церкві сьогодні також необхідне "молодіжне служіння" – окремий формат чи стиль спілкування із молоддю зрозумілою для них мовою. Мета церкви Христової залишилась незмінною – проповідувати спасіння в Ісусі Христі різним групам людей. Але методи цього служіння можуть та мають змінюватися. І про це буде наступний блог по "молодіжній" темі.

А поки що всім Божих благословінь. Моліться за молодіжне служіння :)

Інформація про церкву

Центральна вінницька церква євангельських християн-баптистів "Дім Євангелія"

Вінниця, 21036, вул. Праведників Світу, 5 (колишня вул. Максимовича, 5)
Телефон: +38 (098) 370-63-55
E-mail: baptist.vn.ua@gmail.com
domevangelii@gmail.com

 

Розклад богослужінь

Наші богослужіння проходять:
неділя - 10:00 та 17:00;
вівторок - 10:00 (молитовне)
середа - 18:00;
субота - 10:00 (жіноче молитовне).
Більше служінь>>>

 

Ми в соцмережах

Приєднуйтеся до нас в соцмережах:
Telegram
Viber
Youtube
Instagram
Facebook
Twitter

Пошук на сайті