Чи можна християнам брати зброю до рук?

Чи можна християнам брати зброю до рук?

Привіт вам усім, дорогі брати та сестри. Мав роздуми над питанням, яке мені задали побратими, дізнавшись, що я християнин. Чи дозволяє мені моя віра брати до рук зброю?

Перше, що прийшло на думку - а якою є правильна відповідь на це запитання? Зваживши, що говорить Біблія, і як ми це сприймаємо, я подумав, що Бог не дозволяє брати зброю жодній людині. А от люди вже самі розділили себе на тих, кому можна брати зброю, та на тих, кому не можна! Бог так не ділить. Бог дає людям принципи, за якими нам жити, та показує, як діяти у важких ситуаціях.

Хочу поділитися тим, що я маю на практиці. Сьогодні в нашій країні відбувається повномасштабна війна. Оскільки я маю власну сім'ю, то одним із моїх обов'язків, як чоловіка та батька, є забезпечити їхній захист. Також я маю обов'язок перед країною, в якій Бог дав мені жити. Якось Івану Хрестителю військові поставили запитання: що їм, як військовим, робити, щоб мати спасіння? Іван дав їм відповідь: залишатись військовими, але не зловживати своєю посадою. Тож брати до рук зброю чи ні – важке запитання, дати відповідь на яке я не можу, напевне. Але я переконаний, що діяти згідно обставин, як діти Божі, ми можемо в будь-якій ситуації.

Колись в Гефсиманії, коли Петро вихопив меча та вдарив раба первосвященика, Ісус промовив до нього:  «…хто взяв меча, від меча загине». Зважаючи на ситуацію, яка є в нашій країні, від меча помре той, хто з мечем прийшов. А саме – військові країни-агресора, які прийшли виконувати злочинні накази та вбивати і чинити зло на нашій землі. Загинуть від меча тих, хто став на її захист.