Хвороби серця являють собою найбільшу небезпеку

Доглянуте серце - запорука здоров'я

29 вересня у світі відзначається Міжнародний день серця. Бог-Творець подарував людині унікальний орган, який забезпечує діяльність нашого організму та впродовж усього життя (70-80 років) скорочується приблизно 2,5 – 3 мільярди разів (тобто 100 тисяч разів на день!), перекачуючи при цьому 175-200 мільйонів літрів крові. Отже, наше серце дуже працьовите і виконує свої функції безперестанку, навіть тоді, коли ми спимо. Але оскільки в нього  немає «дублерів», цей чудовий механізм з часом втомлюється та потребує певного догляду.

На жаль, хвороби серця являють собою найбільшу небезпеку для людей у 21-му столітті. Міжнародні організації започаткували відзначення Дня серця саме для того, щоби привернути увагу населення планети до цієї проблеми. Річ у тому, що серце – такий собі «мовчазний» орган. Воно не поспішає, як хворий зуб, різким болем попередити людину про своє страждання. Серцево-судинні проблеми накопичуються роками, але «вистрілюють» іноді дуже сильно, часто смертельно, у вигляді інфаркту міокарда або інсульту. Також до небезпечних наслідків призводять відсутність точного діагнозу, несвоєчасне або неповне «курсове» лікування серцевих проблем.

Добра новина полягає в тому, що в сучасної медицини є потужний арсенал ефективних засобів діагностики, лікування і профілактики серцево-судинних захворювань. Головне – завчасно звернутися до спеціалістів по допомогу. І тут, звісно, виникають логічні запитання: «Чи маю я зараз проблеми з серцем?», «Якщо так, то які саме?», «Що мені з цим робити?»

Спробуємо на них відповісти. По-перше, ось декілька характерних симптомів серцево-судинних хворіб:

  • Якщо під час фізичного або емоційного навантаження у вас виникає пекучий або тиснучий біль за грудиною або в ділянці серця;
  • якщо біль супроводжується серцебиттям або відчуттям перебоїв у роботі серця;
  • якщо до перерахованих скарг приєднується задишка;
  • якщо помітно зменшується фізична витривалість.

У всіх цих випадках радимо вам не зволікати, не чекати, що «якось воно мине», не шукати порад у «сусідів» чи в телевізорі, а звернутися до лікарів, зокрема й до християнського медичного центру «Милосердя». Тут ми допоможемо вам знайти відповідь на друге питання: «Що з моїм серцем?» Адже в нашому центрі є можливість діагностики серцево-судинних патологій за допомогою ЕКГ, пульсоксиметрії, УЗД внутрішніх органів, аналізу крові на цукор, холестерин та гемоглобін.

Також ми підкажемо вам «Що робити?», запропонувавши індивідуальну комплексну програму лікування, яка охоплює корекцію факторів ризику (гіпертонія, надлишкова маса тіла, діабет, підвищений холестерин, гіподинамія, депресія, стрес), медикаментозне лікування, а також фізіотерапевтичне лікування, здорове харчування і лікувальну фізкультуру.

Нагадуємо, що прийом лікаря-терапевта у центрі відбувається за таким розкладом:
Понеділок – з 10 до 12 год., середа – з 16 до 18.
За потреби можливі консультації інших спеціалістів.

Також через цей блог хотілося б розповісти читачам про деякі міфи або, як зараз модно говорити, «фейки» щодо різних медичних питань. Зокрема, у випадку серцево-судинних хвороб часто можна чути такий вислів: «У моєму віці – це нормально. Що ж ви хочете – роки…». Про це й поговоримо наступного разу.

З побажанням доброго здоров’я,
Ярослав Лученко, терапевт, кардіолог, лікар фізичної та реабілітаційної медицини.

Інформація про церкву

Центральна вінницька церква євангельських християн-баптистів "Дім Євангелія"

Вінниця, 21036, вул. Праведників Світу, 5 (колишня вул. Максимовича, 5)
Телефон: +38 (098) 370-63-55
E-mail: baptist.vn.ua@gmail.com
domevangelii@gmail.com

 

Розклад богослужінь

Наші богослужіння проходять:
неділя - 10:00 та 17:00;
вівторок - 10:00 (молитовне)
середа - 18:00;
субота - 10:00 (жіноче молитовне).
Більше служінь>>>

 

Ми в соцмережах

Приєднуйтеся до нас в соцмережах:
Telegram
Viber
Youtube
Instagram
Facebook
Twitter

Пошук на сайті